1,3-dimethylamylamine geranamina / geranium

Ocena:
0
Witam ponownie, chciałbym poruszyć temat co raz bardziej popularnej ostatnimi czasy geranaminy. Dodawana jest do stacków przed treningowych i suplementów wspomagających odchudzanie. Sam brałem odżywke posiadającą geranamine w składzie i wiem że mocno wspomaga jakośc treningu. Jednak chciałem wiedzieć jakie jest zdanie ekspertów na jej temat, czy jest to środek bezpieczny i czy można stosować suplementy oparte na składzie tej substancji nie obawiając sie w przyszłośći o jakieś skutki uboczne.

1 odpowiedź

Ocena:
0
Odczucia związane z poprawą jakości treningu po spożyciu suplementów zawierających ten związek są uwarunkowane jego działaniem psychostymulującym. Związek ten wywołuje dość silną reakcję adrenergiczną, co dodatkowo jak się uważa, może służyć poprawie wykorzystania tłuszczów w przemianach energetycznych. Niestety, jego bezpieczeństwo, jak również wielu innych związków z grupy silnie działających sympatykomimetyków pozostawia wiele do życzenia. Ponadto stosowanie takich środków nie daje żadnych realnych i długoterminowych efektów, powodując jedynie bezsensowne, tymczasowe "przestrojenie" przemian metabolicznych. Osobiście nie widzę żadnego głębszego sensu jego stosowania, nie tylko z przyczyn bezpieczeństwa, ale także potencjalnych korzyści jakie miałby dać.
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
odpowiedz w tym wątku