Witam, na początku chciałbym się przywitać
mam 18 lat, lubię sport wszelkiego rodzaju... Aktualnie uczęszczam na siłownie 3x w tyg (jest ona moim priorytetem) i trenuje Muay thai (2x w tyg , raczej rekreacyjnie). Odżywiam się w miarę dobrze (aktualnie nie mam wyliczonego zapotrzebowania, i btw ale spożywam posiłki przed treningowe / po treningowe , na noc białko wolno wchłanialne , na śniadanie zawsze płatki owsiane jajka, o tłuszczach tez nie zapominam. Po prostu obserwuje organizm i dodaje/ucinam kcal w miarę potrzeby. Podczas cyklów kreatynowych troszkę po zadniej podchodzę do tematu "dieta" . A teraz do problemu, mianowicie trenuje cale ciało 3x w tyg (spiltow niestety nie lubię) , problem polega w tym ze gdy trenuje fbw 3x w tyg , trening a i b , (na duże partie 2 ćwiczenia po 3 serie , na male partie 1 ćwiczenie 4 serie) nie czuje tak zwanego zmęczenia mięśni... Moim zdaniem najlepiej było by dołożyć więcej ćwiczeń, lecz z tego co wiem mięśnie bd się wtedy palić ;/ stosuje stalą suplementacje bcaa. Te dziwne uczucie braku zmęczenia pojawiło się po jakimś czasie trenowania Muay thai. Próbowałem robić przerwę od siłowni 1 tyg ale to nic nie dalo. Tak wiec pytanie brzmi czy moje mięśnie potrzebują więcej bodźca treningowego ? Gdy dodaje duzo kcal do diety... jakos tam obwody rosną, lecz tylko na tych większych partiach. Moj pomysl bo akurat zabieram sie za pozadny cykl:
Scitec Nutrition - Hot Blood przed treningowo
Scitec Nutrition Crea-Bomb po treningu plus bcaa i w dnt rano na czczo
do tego na pewno zestaw witamin i omega.
Pytanie co do treningu ile maxymalnie serii mogę dac na dana partie miesni ??? rozkładając to na 3x w tyg...
Myślałem nad : Male partie 3x w tyg po 5 serji
Duze partie 3x w tyg po 7 serji
mogło by tak być ? czy jest to zaduzo ?
Wiem ze problem jest co najmniej dziwny, ale moje mięśnie jakby za bardzo się przyzwyczaiły?
Myślałem tez robić mniej powtórzeń (dotychczas 12,10,8,6) może mniej powtórzeń a większy ciężar ?
pozdrawiam, wdzięczny bd za każdą rade.
koksmox
7. lutego 2011 01:37