Chela Mag B6 i cappucino z magnezem

Ocena:
0
Czy można w tym samym dniu łykać chela mag B6 (1 kapsułka 100 mg jonów magnezu) i pić cappucino z magnezem (45 mg magnezu w jednej porcji)? Czy chela mag B6 to faktycznie tak dobrze przyswajalny aparat? Czytałem, że najlepsze są tabletki dojelitowe, ale też czytałem, że w postaci chelatów magnez jest najbardziej przyswajalny. Czy dodatek węglanu magnezu do cappucino ma jakikolwiek pozytywny wpływ? Wątpliwości budzi fakt, że kawa wypłukuje magnez.

1 odpowiedź

Ocena:
0
Magnez w kawie to raczej gadżet, więc trudno taki produkt traktować jako cenne źródło tego pierwiastka. Osobiście polecam pozostać przy wspomnianym preparacie. Można stosować preparat dwukrotnie w ciągu dnia: po porannym i wieczornym posiłku.
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
Czy cappucino z magnezem więcej wypłuka magnezu czy więcej dostarczy? Bo nie wiem czy ten magnez chociaż nie zapobiega wypłukaniu magnezu przez kawę.
Kawę z magnezem należy traktować jedynie jako chwyt reklamowy. Z odżywczego punktu widzenia, tego typu modyfikacje tak naprawdę nie mają żadnego głębszego uzasadnienia. Biorąc pod uwagę czym jest Cappucino w proszku, to nawet potrójna dawka magnezu nie wiele tam zdziała.
Czy cappucino z magnezem wypłukuje magnez z organizmu?
Które pokarmy są najlepszymi źródłami magnezu? Z tego co wiem to kasza gryczana co prawda ma dużo magnezu, ale ma również dużo błonnika utrudniającego jego wchłanianie.
odpowiedz w tym wątku