Czy kulturystyka jest dla kobiet?

Ocena:
0
Kobieta mężczyźnie nie równa Proces budowy i rozwoju tkanki mięśniowej u kobiet wbrew panującym poglądom jest niezwykle trudny, a przyczyny tego stanu rzeczy tkwią u podstaw fizjologii procesu dojrzewania. W okresie pokwitania, zarówno w organizmie młodych kobiet jak i mężczyzn dochodzi do znacznych zmian funkcjonalnych wielu narządów. Silnemu pobudzeniu ulega czynność gruczołów wydzielania wewnętrznego, a w szczególności gruczołów płciowych i produkowanych przez nie hormonów. W ciele nastoletniego chłopca wytwarzane są duże ilości męskich hormonów, przez co staje się wyższy, ... przeczytaj cały artykuł w czytelni »

2 odpowiedzi

Ocena:
0
Właśnie zaczęłam uczęszczać na siłownię. Dziękuję za ten artykuł, bo utwierdził mnie w tym, że podjęłam dobrą decyzję. Ćwiczę dopiero od 2 tygodni, więc efektów wizualnych jeszcze nie ma. Mam jednak nadzieję że niebawem bedę mogła zdać relację.
Jestem przekonany, że będzie Pani bardzo zadowolona :) Czekamy więc na pierwsze spostrzeżenia :)
odpowiedz w tym wątku
Ocena:
0
Kolejny świetny artykuł ,czasami sie zastanawiam ,kiedy ludzie mówią ,że nie mają czasu na trening bo mają ważniejsze sprawy na głowie ,tylko co może być ważniejsze od własnego zdrowia .Kiedyś w pewnej książce przeczytałem ciekawe i prawdziwe stwierdzenie -Lepiej sie spotkać z trenerem na siłownii ,niż najmilszym lekarzem w jego gabinecie ..pozdrawiam serdecznie
odpowiedz w tym wątku