Tak naprawdę myślę , że w Twoim przypadku nie powinno się układać żadnej diety bo jesteś jeszcze osobą bardzo młoda. Powinieneś skupić się na tym co jesz, a nie ile jeszcze i wyeliminować złe produkty ze swoich posiłków. Po pierwsze śniadanie to obowiązkowy posiłek w ciągu dnia i powinno być najbardziej syte (nie jedząc śniadania, w ciągu dnia podjadamy). Przerwy między Twoimi posiłkami są za długie. Produkty które spożywasz są mało wartościowe. Produkty wartościowe to : np. płatki owsiane (możesz do nich dodać rodzynki, orzechy, pestki słonecznika) po prostu to co lubisz, ciemne pieczywo zamiast białego, warzywa i owoce bo w ogóle ich nie spożywasz . Coca-cola powinna być w ogóle wyeliminowana (szklanka napoju słodzonego zawiera kilka łyżeczek cukru). Powinieneś wypijać w ciągu dnia ok. 2 litrów płynów, najlepsza jest w ty przypadku woda mineralna niegazowana. W twoim jadłospisie jest także za mało białka, a białko jest bardzo syte i jedząc je nie będziesz chodził głodny. Bardzo dobrym źródłem białka są serki ziarniste, twaróg chudy lub półtłusty ale z jogurtem naturalnym, a nie ze śmietaną, pierś z kurczaka. W czasie obiadu nie może zabraknąć także surówki która jest wspaniałym źródłem witamin (surówka powinna być bez dodatku śmietany i majonezu). Jesteś w świetnym wieku wystarczy tylko, że będziesz jadł zdrowo i przede wszystkim ruszał się, mam na myśli jazdę na rowerze, granie w piłkę nożna koszykówkę itp.
maciey82
9. lipca 2011 11:58