Witam, mam 26 lat ważę 59-60 kg, kilka lat temu (3-4) stosowałam dietę 1000 pare kalorii oraz suplementy thermo speed, cla, chitosan, dosyć szybko schudłam wtedy po ciąży, i przez ten cały czas utrzymywałam swoją wagę 55-56 kg, przestrzegałam ogólnych postanowień moim zdaniem zdrowego trybu życia czyli jedzenie niskokaloryczne o stałych porach, dużo wody, herbata zielona, czerwona, byłam dosyć aktywna - siłownia 3 razy w tyg. do tego rower od wiosny do jesieni, rolki, spacery, w domu też ćwiczyłam brzuszki itp, czułam się świetnie "w swoim ciele".
Od roku mieszkam w Anglii i w ciągu ostatnich kilku miesięcy (4-5) przytyłam może 5 kg, czuję to po ubraniach - są ciaśniejsze, odbija się to też na moim samopoczuciu - jest bardzo złe. Staram się jeść jak "zawsze" ale tutaj trudniej o wartościowe produkty, fakt nie ćwiczę reguralnie ale nie mam samochodu a wszędzie dosyć daleko więc maszeruję z dziećmi do szkoły, potem na zakupy, z zakupami do domu, dosyć szybkim tempem więc "zasiedziana" całkowicie nie jestem. Planuję kupić rowerek stacjonarny tylko czy sam rowerek pomoże mi wwrócić do dawniejszej choćby formy, mogę też ćwiczyć w domu np z hantelkami, tylko właśnie brakuje mi jakiejś wskazówki, motywacji, wiem że jak zacznę to będę ćwiczyć, tylko muszę zacząć...
Pozdrawiam
MEGGI :)
meggi26
29. grudnia 2010 23:49