Nie ma tutaj generalnie przeciwwskazań, jeżeli suplementy te stosowane są w optymalnych, zalecanych dawkach.
Poradnie Dobry Dietetyk:
Ostrów Wielkopolski
dr Dariusz Szukała
7. stycznia 2011 09:50
Nawet te które w jakims tam stopniu wpływaja na tarczyce?
Matys
7. stycznia 2011 12:45
Proszę wyjaśnić dokładnie o jakie preparaty chodzi.
dr Dariusz Szukała
10. stycznia 2011 09:20
Np Ikaryna bądz Forskolin.
Matys
10. stycznia 2011 16:15
Jeżeli chodzi o stosowanie fitosteroli aktywizujących m.in. przemiany energetyczne to najczęściej nie jest to zalecane przy nadczynności tarczycy. Trudno mi tutaj powiedzieć z jakiego powodu są te substancje teraz tak naprawdę przyjmowane. Na ogół forskolinę wykorzystuje się m.in. w programach redukcji masy ciała. Przy typowej nadczynności tarczycy problem nadwagi jest na ogół rzadziej spotykany i wynika on raczej z istotnych błędów dietetycznych, niż kłopotów z aktywnością metabolizmu.
dr Dariusz Szukała
12. stycznia 2011 12:26
Zamierzam wspomóc sie boosterami testosteronu i w wiekszości znalazłem jeden, albo drugi składnik. I dlatego pytam.
Dziękuje serdecznie za poswiecenie uwagi.
Matys
12. stycznia 2011 14:14
Dzien dobry mam 96kg wagi i 170wzostu przytylam w ciazy30kg ale to bylo 5 lat temu stosuje rozne diety i nic tylko kg przybywaja teraz tez jeste na diecie schudlam 7 kg i od 3 tyg waga stoi niewiem co mam zrobic co jesc i ile prosze o pomoc. Z gory dziekuje
agusia244
10. marca 2011 16:40
Faza stabilizacji wagi w czasie kuracji odchudzającej nie musi być niczym niepokojącym. Pod warunkiem jednak, że przyjęta strategia odchudzania była przeprowadzona w sposób logiczny. Jeżeli obecna dieta nie jest kolejnym "wyjątkowym" rozwiązaniem, nie powinna Pani się niepokoić chwilowym zastojem wagi. Jeżeli dieta jest dobrze zbilansowana, nie jest całkowicie sprzeczna z Pani żywieniowymi upodobaniami i jest taka, że mogłaby Pani ją stosować cały czas , to zachęcam do konsekwentnego jej stosowania.
dr Dariusz Szukała
11. marca 2011 16:20