Załóż konto Zaloguj się
Rozpocznij walkę z nadwagą Jak działamy? Pytanie do eksperta Zarejestruj się!
Dieta internetowa
Wiadomości Placówki Dobry Dietetyk / VitaClinic Czytelnia, artykuły, porady, zdrowie Forum

Preparaty dietetyczne

prz3mo
ocena 0
Środa, 25.08.2010 13:09

Jaki magnez w płynie?

Panie Darku, jest Pan jedyną dla mnie wiarygodną osobą na forach dyskusyjnych jaką znam która może udzielić nienaciąganych informacji na temat stosowania suplementów sportowych. Generalnie temat rozbija się o to jaki kupić magnez w płynie. Z tego co znalazłem są generalnie do wyboru: Multipower Magnesium, Olimp Chela MagB6 i All Stars Magnez. Co najlepiej kupić. Trenuje sztuki walki i często doświadczam kurczów mięśniowych na treningu. Chciałem jakoś temu zapobiec i myślę, że magnez może pomóc.
dr Dariusz Szukała poradnia Ostrów Wielkopolski
ocena 0
Środa, 25.08.2010 13:25
Uważam, że można jak najbardziej spróbować suplementację magnezem. Podczas bardzo intensywnego wysiłku, przy dużej potliwości i zwiększonej temperaturze ciała (z czym na ogół mamy do czynienia przy treningach w sportach walki), ucieczka magnezu z organizmu może przybierać na sile. W pracy ze sportowcami wyczynowymi w Centrum Profi MedSport wykorzystujemy głównie preparat firmy Multipower, i ten generalnie bym polecał. Proponuje także dodatkowo przyjrzeć się wypijanym płynom podczas treningu. W przypadku intensywnych zajęć sportowych polecam uzupełniać płyny głównie napojami izotonicznymi. Utrata wody i elektrolitów może być również przyczyną pojawiających się kurczów.
Odpowiedz
prz3mo
ocena 0
Środa, 25.08.2010 13:42
Super, bardzo dziękuje za szybką odpowiedź. :) Jak zwykle pełen profesjonalizm. Tak myślałem, że Multipower będzie najlepszy, bo generalnie jak znam jakiegokolwiek sportowca to właśnie ten magnez stosuje. Mamy z chłopakami mały budżecik w klubie więc na pewno to zakupimy ;) Jeżeli chodzi o napoje to podczas treningu stosuje często Powerade, ale może trochę mało. Wypijam ok. 0,5L, reszta woda. Panie Darku mam jeszcze jedno pytanie... W telewizji sfd wspominał Pan o jakiejś dużej konferencji w sportach walki, kiedy to dokładnie będzie i jak można się na to zapisać? Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów :)
Odpowiedz
ocena 0
Środa, 25.08.2010 13:55
Konferencja będzie prawdopodobnie na początku października. Wszystkie informacje na ten temat będą zamieszczone od piątku na stronie www.edukacja.apz.pl Tam również można wstępnie zarezerwować sobie miejsce na szkolenie. Generalnie polecam tą konferencję bo będzie bardzo dużo cennych wiadomości na temat żywienia i wspomagania w sportach walki, których raczej na żadnych forach dyskusyjnych, czy ogólnie w internecie się nie znajdzie.
Odpowiedz
ocena 0
Środa, 25.08.2010 13:57
....ten avatar wygląda naprawdę groźnie ;)
Odpowiedz
prz3mo
ocena 0
Środa, 25.08.2010 14:17
Jasne, dziękuje i na pewno skorzystam z zaproszenia. Myślę, ze będzie z mojej strony na pewno kilka osób. A jeżeli chodzi o "avatar" to jeszcze tak dobrze nie jest ale pracujemy nad tym ;)
Odpowiedz
Dobry Dietetyk odpowiada Nadwaga Dieta w chorobie Dieta w ciąży Żywienie w sporcie Preparaty dietetyczne Ćwiczenia i ruch Artykuły w czytelni Kursy, szkolenia, praca