Mam pytanie odnośnie kawy zbożowej i jej dobroczynnych właściwości. Staram się ją pić w miarę często. Nie znalazłem jednak odpowiedzi jaką kawę wybierać z kaw zbożowych by wykorzystać jej właściwości zdrowotne. Czy Inkę, która ma ok 350 kcal na 100ml, a także aż 80 gram węglowodanów, które to z mojej wiedzy są najbardziej odpowiedzialne za odkładanie się tłuszczyku( bardziej niż tłuszcze). Czy wybierać kawę zbożową Anatol, która jest chyba ,,oczyszczona" jakoś bo nie zawiera praktycznie nic kalorii i węglowodanów a dokładnie 2 kalorie i 0,5 grama węglowodanów. Nie wiem jednak, czy taka ,,odchudzona" kawa zbożowa jak Anatol jest także pozbawiana w procesie oczyszczania z dobroczynnych właściwości tak jak to jest podczas Siemienia Lnianego Odtłuszczonego bo podczas procesu odtłuszczania siemienia lnianego usuwamy ,,dobre" tłuszcze a także pozbawiamy Siemię Kwasów Omega 3. Czy tak samo jest w przypadku Kaw zbożowych odtłuszczonych jak Anatol? Jaką zatem Kawę zbożową wybrać by wykorzystać jej właściwości.
milosz1984
5. października 2011 18:11