Odchudzanie

Ocena:
0
Witam mam pytanie czy żeby spalić tłuszcz z brzucha musze obliczyć ile spożywać ,białek ,węglowodanów i tłuszy jeśli tak to jak obliczyć czy poprostu jęść tylko zdrowo?????? mam 172 wzrostu i waże 56kg trenuje 6 razy dziennie po 60 min ćwiczenia cardio a teraz zaczne także interwały jem 1400-1500kcl .dziennie ale czy to mi pomoze spalic tłuszcz z brzucha

1 odpowiedź

Ocena:
0
Trudno mi tutaj wyobrazić sobie rozmiar tego tłuszczu przy tym wzroście i wadze. Zakładając jednak, że istnieje jakiś realny problem, to pierwszym krokiem powinno być wyregulowanie wartości energetycznej diety. Przy wzroście 172cm i 6 treningach w tygodniu jest wysokie prawdopodobieństwo gromadzenia się tłuszczu z... niedożywienia. Gdybym był takim organizmem, i zafundowano by mi 1400kcal starał bym się zgromadzić jak najwięcej zapasów. Skoro mi nie dają jeść, to trzeba mocno zaciskać pasa :)
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
Dziękuje za odpowiedz powiem jednak ze jadłam mniej lecz własnie zwiekszyłam kalorycznosc do 1400kcl i niechodze wogule głodna wręcz czasami jem na chama:)
To mam zwiększyć posiłki do 1600kcl ????
To niech mi pan powie ile powinnam jesc kcl ćwicząc 6 razy w tyg po 60 min ,powiem że niepracuje.by spalić tłuszcz/??
Jeżeli dieta oparta jest na wartościowych produktach, to może ona oscylować w tym przypadku między 1800 a 2000kcal. Nie musimy obawiać się wzrostu wagi. Organizm nie tyje od kalorii co od niewłaściwej ich jakości.
odpowiedz w tym wątku