Ostrowia WPC 80

Ocena:
0
Witam. Mam pytanie które nurtuje mnie już od dość dawna. Jaka jest aktywność biologiczna koncentratu białka serwatkowego Ostrowia WPC 80? Jego popularność na naszym polskim rynku jest oczywiście powiązana z jego niską ceną. Jeżeli podejdziemy do sprawy logicznie i zastanowimy się, że za jakością musi iść cena no to mamy pierwszy krok do dylematu. Powiem szczerze, że argument "....towar pochodzi prosto od producenta" nie do końca mnie przekonuje. Warto czy nie warto się w to angażować? :) Bardzo interesuje mnie Pana zdanie na ten temat. Pozdrawiam.

1 odpowiedź

Ocena:
0
Chciałbym tutaj uniknąć bezpośredniego wypowiadania się na temat firm produkujących odżywki. Prawdziwy koncentrat WPC powinien się charakteryzować podobną jakością, bez względu na firmę która go paczkuje. Cena preparatu zależy do wielu czynników, nie tylko pochodzenia surowca ale także szeregu kosztów pobocznych: marketing, reklama, itd. Nie zawsze więc istnieje prosta zależność: wysoka cena dobry produkt ; niska cena - zły produkt. To, że niektóre firmy mają wyższe ceny nie oznacza czasami, że posiadają lepszy produkt. Jeżeli dokładniej przeanalizujemy niektóre promocje, to okaże się, że renomowana firma X sprzedaje swój produkt niekiedy znacznie taniej niż np. firma która nie posiada żadnej renomy. Oczywiście dobrej jakości produkt musi posiadać wysoką cenę, ale nie zawsze wysoka cena gwarantuje lepszą jakość.
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
Rozumiem, unikamy w tym miejscu reklamy oraz antyreklamy konkretnych firm ;). W takim razie podejdę do sprawy inaczej. Proszę o wyszczególnienie najważniejszych cech koncentratu WPC na które powinienem zwrócić szczególną uwagę dokonując wyboru produktu do zakupu. Konkretnie, np. informacje a, b, c, d, ... mają bezpośredni wpływ na wartość biologiczną a e, f, g,... to to elementy nie przekładające się w istotny sposób na jakość produktu. Umówmy się, że cena nie jest wartością którą bierzemy pod uwagę :), tylko skład, unikamy w ten sposób powiązania z jakąkolwiek marką. Dziękuję i pozdrawiam.
odpowiedz w tym wątku