Otyłość!!!!!!!!!

Ocena:
0
Mam 28 lat i o zgrozo ważę 100 kg przy wzroście 165cm .Nie potrafię sobie z tym poradzić nie mam pojęcia gdzie się zgłosić. Podejmowałam wiele prób odchudzania ograniczyłam spożywanie cukrów. I nic wydaje mi się że problemem u mnie może być nie regularne spożywanie posiłków ale mam taką pracę że nie pozwala mi ona na to poza tym robilam badania tsh i też jest podwyższone. Czuję sie ciągle spuchnięta przeszkadza mi mój wygląd nie potrafię się z nim pogodzić chociaż od zawsze jestem duża . Pomóżcie i powiedzcie co mam robić!

1 odpowiedź

Ocena:
0
Witam Panią! po pierwsze powinna Pani wybrać się do endokrynologa, który przepisze Pani hormony tarczycy, aby wyregulować jej pracę. Niedoczynność tarczycy jest jednym z powodów, które u pacjentów przyczyniają się do powstawania nadwagi, dlatego tak bardzo ważne jest jej leczenie. Radzę również skorzystać z pomocy dietetyka, który opracuje Pani odpowiedni plan dietetyczny, dostosowany do Pani schematu dnia. Nie warto szukać okrężnych dróg, bo znając życie, prędzej czy później zdecyduje się Pani na taki krok. Dodam tylko, że przy niedoczynności tarczycy nie powinna Pani zaniżać kaloryczności diety, powinna Pani wykluczyć cukry proste, przetworzoną żywność, no i niestety regularność spożywania posiłków jest również b. ważna. Proszę jadać więcej ryb oraz produktów bogatych w selen i cynk. Trzymam mocno kciuki za Panią.
Poradnie Dobry Dietetyk: Biała Podlaska • Mińsk Mazowiecki • Mszczonów • Siedlce • Warszawa
odpowiedz w tym wątku