Proszę o pomoc!

Ocena:
0
Witam jestem w krytycznej sytuacji,jestem biegaczem,trenuje ok 9-10 razy w tyg z czego 5-6 to bieganie ok 10km + 15 min interwałow,a 3-4 to siłownia,drastycznie spadlem z wagi 181/ ok 62 kg, biegam z rana, o 7 jem sniadanienastepnie 8.30-10 bieganie,a silownia popoludniu przewaznie od 14.30 lub 16 1,5 godziny,prosze o ulozenie jakiegos przykladowego schematu godzin spozywania posilkow,majac 2 treningi dziennie wydatkuje potezne ilosci kalori a mam 19 lat wiec rosnę,obecnie jem w systemie 5 posilkow co 3 godziny 7-10-13(obiad)-16(kiedy silownie zaczynam o 14.30)-kolacja ok 19 chodze spac 22-22.30 rzadko pozniej wstaje nie mal codziennie o 6.30 taki juz mam zegar biologiczny,musze dodad,ze przez regularne jedzenie poprawila mi sie nie samowicie przemiana materi 2 razy dziennie wyprozniam sie regularnie rano po przebudzeniu i w godzinach popoludniowych nie wiem czy to ma znaczenie,ale wolalem napisać,jeszcze raz prosze o pomoc bo organizm zaczyna zjadac mi miesnie rece mam jak patyczki

1 odpowiedź

Ocena:
0
Można w pewnym sensie przypuszczać, że aktualny ubytek wagi może wiązać się ze zbyt niską podażą energii i wartości odżywczych w stosunku do prowadzonych zajęć. Ale oczywiście to tylko przypuszczenia. Przy dużej objętości treningowej warto niekiedy wykorzystać pewne preparaty węglowodanowo-białkowe, które pozwolą wzbogacić obecną dietę w brakujące wartości. Najlepiej taki preparat spożyć zarówno po treningu biegowym jak i siłowni, mniej więcej w ilości ok. 70-100g. Jeżeli chodzi o samą dietę, to niestety nie zajmujemy się tworzeniem jadłospisów na forum dyskusyjnym, gdyż opracowanie prawidłowego programu dietetycznego wymaga bardziej szczegółowego podejścia.
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
A przykladowy schemat w jakich godzinach powinienem jesc,jest mozliwy do stworzenia?
Przy takim planie treningowym rozkład posiłków może być następujący: 7:00 ; 10:30 ; 13:00 ; 16:00-16:30 (obiadowy) ; 19:00-19:30 . Przy takim rozkładzie nie powinno być problemu wykonania treningów: biegowego i siłowego.
Bardzo dziekuje,pozdrawiam
odpowiedz w tym wątku