Suplementacja termogenikami

Ocena:
0
Witam mam pytanie do ekspertów.Kupiłem l-karnitynę która zawiera 120mg kofeiny w jednej porcji 2 kapsułek i Winian L-karnityny 1200mg oprócz tego dostałem od kolegi DYMATIZE Dyma-Burn X-Treme który zawiera w 2 kapsułkach Ephedrine 200mg(jest to efedryna z szałwi), Guarana Extract 910mg Caffeine Alkaloids (from guarana extract and caffeine citrate) 330mg i Yerba Mate Extract 330mg oraz jeszcze inne składniki ale myślę że to nie jest już tak istotne.Moje pytanie jest takie czy można stosować te dwa suplementy razem przed treningiem siłowym.Czyli 2 kapsułki dymatize i 2 kapsułki l-karnityny.Jeżeli nie można ich brać razem to proszę napisać mi jak prowadzić suplementacje i czy w ogóle zażywać dymatize.Suplementy chciałbym brac przy treningu na rzeźbe.Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

1 odpowiedź

Ocena:
0
Celem stosowania termogeników nie powinno być szokowanie organizmu, lecz próba racjonalnego pobudzenia przemian energetycznych z udziałem kwasów tłuszczowych. Z tego tytułu, dublowanie pewnych składników stymulujących układ nerwowy nie zawsze jest korzystne, a niekiedy wywołuje to efekt z goła odwrotny od tego co oczekujemy po tej suplementacji. Dlatego w tym przypadku proponowałbym ich rozdzielenie: karnitynę podać w godzinach rannych, a drugi suplement ok. 40min przed treningiem.
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
Dziękuje bardzo za odpowiedź panie Darku za to ze znalazł pan czas pozdrawiam serdecznie.
Nie ma sprawy, w miarę tego co będę wiedział zawsze służę pomocą :)
odpowiedz w tym wątku