Załamana

Ocena:
0
Witam..
Nie wiem co mam już ze sobą zrobić,3 lata temu urodziłam dziecko ,przed ciążą ważyłam 60kg,w ciąży przytylam 30kg,po ciąży spadłó mi tylko 10 a te 20 mam do dnia dzisiejszego,nie pomagalo mi nic,przyznam sie że miałam depresje po porodzie na tle mojego wygladu,na szczescie minelo mi to ale nadal nie schudlam moj brzuch wyglada jak bym byla w 4 miesiacu ciazy,juz mam dosc swojego wygladu prosze o pomoc..
Czy naprawde dietetyk potrafi pomoc?

1 odpowiedź

Ocena:
0
Pani sytuacja przypomina mi nieco obraz osoby, która czuje że podupada poważnie na zdrowiu, lecz próbuje sama leczyć się miesiącami witaminą C, tabletkami przeciwbólowymi i herbatkami ziołowymi aż w końcu zadaje pytanie: "a może pójść spytać lekarza co mi jest?" . No cóż, może w obliczu ciężkiej choroby byłby to jakiś sensowny pomysł?

Trudno mi odpowiedzieć, jak zadziała u Pani wizyta u dietetyka, gdyż prawdopodobnie Pani organizm po tych wszystkich doświadczeniach wymaga sporego remontu a na to potrzebny jest czas. W takich przypadkach efekty terapii bywają różne, nieraz wyniki są bardzo pomyślne, innym razem trzeba niestety trochę poczekać. Dietetyk nie odchudza, a jedynie pomaga wyznaczyć właściwą drogę postępowania w określonej sytuacji. To czy efekty terapii będą skuteczne, zależy tylko i wyłącznie jak dana osoba będzie jej przestrzegać.
Poradnie Dobry Dietetyk: Ostrów Wielkopolski
odpowiedz w tym wątku